Osmo Blogt

Voelt u al de Osmokriebels? Op regelmatige basis post Guido hier de beste tips en weetjes zodat ook u deze kan toepassen op uw tuin, net zoals Guido!

Liefde in het gras

Teken met zand of tuinkalk de omtreklijnen van een hart of de naam van je lief of partner in het gras en maai alle gras errond op gewone lengte. Na één week is je ‘groen hart’ al zichtbaar, want langer in gras. Na drie weken en ongeveer 10 tot 15 cm lang, staat je boodschap op zijn best! Maai wanneer het je past. Ineens terug even kort gemaaid als het gras errond blijft de boodschap nog een weekje zichtbaar, nu wat bleker groen, mogelijk zelfs wat geel. Het gras dat de kans kreeg om lang te groeien, bleekte dicht tegen de grond wat uit.

Een ideetje voor een verrassing bij vrienden of familie … . Teken zonder dat ze het weten met meststof een boodschap in het gazon. Rijker gemest dan de rest van het gazon, gaat het gras van jouw boodschap sneller groeien, langer worden en ook mooier groen kleuren. Gegarandeerd dat ze er zich vragen bij stellen hoe het gazon hun verloving, huwelijk, verjaardag of jubileum ineens laat zien. 

Gerelateerde artikels

  • Grasmaaier op konijnenkracht

    Gazonkriebels

    Knutsel een cilinder van maasdraad en bevestig die rond twee fietswielen; klaar is je robotmaaier met konijnenkracht. De konijnen eten alle gras waar ze maar aankunnen en rollen de maaicilinder beetje bij beetje verder.