Osmo Blogt

Voelt u al de Osmokriebels? Op regelmatige basis post Guido hier de beste tips en weetjes zodat ook u deze kan toepassen op uw tuin, net zoals Guido!

  • Lapjesgras om paaseitjes op te leggen

    Voor de kids

    Kweek een grastapijtje om paaseitjes op te leggen of het Paasontbijt mooi te kleuren. Vul een platte schaal - zelfs taartschotel - met 2 tot 3 cm potgrond, strooi er wat graszaad overheen en nevel water over het oppervlak. Zet huiskamerwarm weg en geef om de paar dagen opnieuw wat water. Na een kleine maand heb je een zacht grastapijt.

  • Bouw een groen zomerhuis voor de kinderen

    Voor de kids

    Markeer een diameter van anderhalve meter of een vierkant van ongeveer dezelfde maat. Prik op de omtreklijn buigzame stokken of bamboe in de grond. Plooi ze bovenaan naar elkaar en bind ze stevig vast. Plant rondom rond klimplanten. Staakbonen zijn ideaal, het zijn snelle groeiers die bovendien gaan voor mooie bladvulling. Pronkbonen daarentegen vallen op met hun gekleurde bloemen. Geen stokken of steunen bij de hand. Plant dan zonnebloemen of maïs als levende muren. Met nog twee maanden te gaan voor de zomervakantie groeit er tegen dan een heus groen tuinhuis.