Bodemscan image
zorgeloos tuinieren

Hoe gezond is uw grond?

Altijd al een inzicht willen hebben in de pH-waarde van je bodem? Het Osmo-team helpt je met plezier verder! Breng een bodemstaal van je gazon, moestuin of siertuin binnen bij een van onze deelnemende winkels en ontvang een gratis pH-analyse. De analyse levert een gepersonaliseerd rapport op dat helpt om de hoeveelheid kalk te bepalen die nodig is om het maximale potentieel uit je grond te halen.

Hoe neem je een bodemstaal?

Alles wat je wil weten over kalk strooien

Bodemverzuring is een proces dat van nature optreed, onder meer door de impact van weer en wind. Dit natuurlijke proces zorgt ervoor dat je grond zuurder wordt en planten moeilijker voedingsstoffen uit de grond halen. Het strooien van kalk helpt om deze verzuring tegen te gaan. Kalk voegt mineralen en voedingsstoffen toe aan je bodem die noodzakelijk zijn voor een gezonde groei van je gazon-en tuinplanten.

Hoeveelheid kalk?

De juiste hoeveelheid kalk hangt af van de grootte van je gazon of moestuin. Gebruik nooit meer dan 25 kg kalk per 100 m2 en strooi de kalk gelijkmatig over het oppervlak. Je kan de dosissen best verdelen over meerdere beurten indien je bodem meerdere kalkbeurten nodig heeft.

Het is belangrijk om te weten hoeveel kalk je nodig hebt voordat je begint met strooien want een bodem kan ook te veel kalk bevatten. Te veel kalk in de grond leidt tot een te hoge zuurtegraad. In dit geval kan je onze bodemverbeteraar gebruiken om de zuurtegraad naar beneden te brengen. Osmo’s gratis pH-analyse en gepersonaliseerd advies helpt je met het selecteren van de juiste producten en werkwijze. Kom naar een van onze deelnemende winkels en laat je planten groeien zoals nooit tevoren!

Interesse in een gratis pH-analyse?

Arvesta Belgium BV, divisie Sanac
Aarschotsesteenweg 84, 3012 Wilsele (Leuven) (Belgium)
BTW BE 0734.562.390
RPR Leuven
info@osmo.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta