Osmo Blogt

Met onze expertise en de juiste tips & tricks geven we tuiniers met groene, maar ook lichtgroene vingers de kans om volop te genieten van hun tuin. Samen met jou zorgen we ervoor dat iedereen kan tuinieren op zijn of haar eigen manier én eigen niveau.

Kruiden voor een pittige barbecuefeest

Een mobiele kruidenbak of -mand, maakt barbecueën tot een culinair feest. De kok plukt en strooit geuren en smaken over vlees, vis of groenten en de tafelgasten hebben de mogelijkheid om zelf nog bij te kruiden op eigen bord.

Bijschuif-kruiden

Een BBQ-kruidenbak mag absoluut niet groot zijn; hanteerbaarheid staat voorop. Na de zomer kan je de kruiden trouwens overplanten in een heuse kruidentuin en op krachten laten komen voor het volgende seizoen. Barbecue je veel, plant dan liever twee bakken in plaats van één grote. Op het moment dat één bak in gebruik is, kan de andere weer wat bijgroeien.

Sterke barbecuekruiden

 • Tijm: gewone tijm en citroentijm
 • Rozemarijn
 • Oregano of doorlevende marjolein
 • Lavendel
 • Salie
 • Laurier

Stap voor stap

 1. Zowat elke bak of mand komt in aanmerking, maar voor mobiel gebruik is een exemplaar met hengsel of een paar handgrepen het meest handig. Bekleed de binnenzijde met een plastic vel om uitspoelen van grond en water te voorkomen.
 2. Vul onderin met een dun laagje piepschuim. Dit is lichter dan bvb. potscherven en even drainerend.
 3. Haal de kruiden uit hun pot en schik ze naar jouw voorkeur. Voorzie van je smaakfavoriet twee exemplaren!
 4. Vul de open ruimten tussen de potkluitjes met mediterrane potgrond. Deze is luchtig en ideaal van samenstelling om het de kruiden naar hun zin te maken.
 5. Geef weinig water. Giet telkens opnieuw als de aarde droog aanvoelt.

Gerelateerde artikels

 • Madeliefjes, mooi en smakelijk

  Lekker

  Gebruik madeliefjes om sla of een ander lekker lenterecept te kleuren. De bloempjes zijn mooi, lekker én gezond! Natuurlijk pluk je ze alleen op gazon waarvan je weet dat het alleen met organische meststoffen is behandeld. Na plukken even spoelen, droogzwieren en de stengeltjes afknippen. De bloempjes mogen zo door de sla.