Osmo Blogt

Met onze expertise en de juiste tips & tricks geven we tuiniers met groene, maar ook lichtgroene vingers de kans om volop te genieten van hun tuin. Samen met jou zorgen we ervoor dat iedereen kan tuinieren op zijn of haar eigen manier én eigen niveau.

Planten willen steun

Wist je dat...

Planten willen steun

Door het vroege voorjaar staan er in de borders meer dan anders planten die een steuntje nodig hebben om rechtop te blijven staan. Installeer nu al de plantensteun, terwijl de planten nog in volle groeifase zijn. Bladeren en bloemen zullen er binnen de kortste keren over- en doorheen groeien zodat ze onzichtbaar worden.

Keuze in kant-en-klaar

Tuincentra bieden hulp met een groot assortiment steunmateriaal. Draadnetten zijn ideaal voor het overspannen van grotere groepen planten. Voor individuele planten zijn er plantenroosters, -ringen, -bogen en – spiralen die kant-en-klaar wachten op gebruik of op een prikker moeten gezet worden. Voordeel van deze laatste is dat de steun op maat van de plant mee kan omhoog geschoven worden.

Sterk tuinmateriaal

Je eigen tuin biedt ook vaak perfect steunmateriaal. Hoog opgeschoten hazelaartakken of zelfs rechte scheuten uit fruitbomen, zijn ideaal om een kooi rond of over plantengroepen te plooien. Gebruik geen wilgenhout, dat vormt wortels en groeit uit tot een grote struik.

Eigen Rijgwerk

Even goed als een kunststofnet of plantenroosters is een rijgwerk van touw dat je kris kras over de plant weeft. Hoe kleiner de mazen tussen het strak gespannen touw, hoe steviger de steun. Weef net boven de plant, zodat ze er snel doorheen groeit.

Gerelateerde artikels

  • Van voorjaars- naar zomerbloeiers

    Siertuinkriebels

    Laat hyacinten en narcissen zo lang als mogelijk hun groen blad houden, kwestie van reservevoedsel op te slaan voor een mooie bloei het volgende jaar. Stoort je dat overschot aan bladeren, vlecht het dan in staartjes of leg er een knoop in. Doe het zeker bij lenteklokjes want die groeien zoveel groen dat andere planten er onder lijden.