Osmo Blogt

Met onze expertise en de juiste tips & tricks geven we tuiniers met groene, maar ook lichtgroene vingers de kans om volop te genieten van hun tuin. Samen met jou zorgen we ervoor dat iedereen kan tuinieren op zijn of haar eigen manier én eigen niveau.

Van voorjaars- naar zomerbloeiers

Laat hyacinten en narcissen zo lang als mogelijk hun groen blad houden, kwestie van reservevoedsel op te slaan voor een mooie bloei het volgende jaar. Stoort je dat overschot aan bladeren, vlecht het dan in staartjes of leg er een knoop in. Doe het zeker bij lenteklokjes want die groeien zoveel groen dat andere planten er onder lijden. 

Tulpen blijven bloeien nog enkele weken. Eens uitgebloeid mag je hun bollen uit de grond halen, want weinig kans dat ze volgend jaar opnieuw mooie bloemen vormen. Ze weghalen betekent plaats hebben voor bijvoorbeeld dahlia’s. Die zijn echter vorstgevoelig en plant je pas buiten na midden mei. Plant ze nu al in potten, gevuld met universele portgrond. Een dergelijke verwijzing kan natuurlijk wel. Zo krijgen ze een groeivoorsprong van enkele weken en heb je ze al in juli in bloei. Doe hetzelfde met canna of Indisch riet. De bladeren zullen daardoor eens zo fors uitgroeien en je tuin een exotisch tintje geven. Bovendien bedankt de plant je met schitterend mooie gele, oranje of rode bloemen. Ook knolbegonia’s en Eucomis winnen aan charme door ze nu al in pot te planten.

Gerelateerde artikels

  • Planten willen steun

    Siertuinkriebels

    Door het vroege voorjaar staan er in de borders meer dan anders planten die een steuntje nodig hebben om rechtop te blijven staan. Installeer nu al de plantensteun, terwijl de planten nog in volle groeifase zijn. Bladeren en bloemen zullen er binnen de kortste keren over- en doorheen groeien zodat ze onzichtbaar worden.