Osmo Blogt

Met onze expertise en de juiste tips & tricks geven we tuiniers met groene, maar ook lichtgroene vingers de kans om volop te genieten van hun tuin. Samen met jou zorgen we ervoor dat iedereen kan tuinieren op zijn of haar eigen manier én eigen niveau.

  • Lapjesgras om paaseitjes op te leggen

    Voor de kids

    Kweek een grastapijtje om paaseitjes op te leggen of het Paasontbijt mooi te kleuren. Vul een platte schaal - zelfs taartschotel - met 2 tot 3 cm potgrond, strooi er wat graszaad overheen en nevel water over het oppervlak. Zet huiskamerwarm weg en geef om de paar dagen opnieuw wat water. Na een kleine maand heb je een zacht grastapijt.

  • Bouw een groen zomerhuis voor de kinderen

    Voor de kids

    Markeer een diameter van anderhalve meter of een vierkant van ongeveer dezelfde maat. Prik op de omtreklijn buigzame stokken of bamboe in de grond. Plooi ze bovenaan naar elkaar en bind ze stevig vast. Plant rondom rond klimplanten. Staakbonen zijn ideaal, het zijn snelle groeiers die bovendien gaan voor mooie bladvulling. Pronkbonen daarentegen vallen op met hun gekleurde bloemen. Geen stokken of steunen bij de hand. Plant dan zonnebloemen of maïs als levende muren. Met nog twee maanden te gaan voor de zomervakantie groeit er tegen dan een heus groen tuinhuis.